Kan vi ikke bare slutte med franske flagg i profilbildet når Libanon bare kort tid før Paris opplevde terrorangrep, når jemenittene opplever terrorisme daglig og når Syria står i flammer på grunn av terror? Kan vi ikke slutte med å kalle oss Charlie når vi plasserer andre som tør å si det politisk ukorrekte i ei skyttergrav, stempla som rasister, når vi selv ikke tør å utfordre «vedtatte sannheter» og når vi er så konforme at det er så langt fra Charlie det kan komme?

Nei, det betyr ikke at du er kald, kynisk og ikke har medfølelse med andre som lider. Det betyr at du bryr deg om alle – både de som er langt borte og de som er nært. At du taler saka til de som er uten ved å utfordre «vedtatte sannheter». Hadde de vært «innafor», hadde det ikke vært nødvendig å tale deres sak. Da er du Charlie – uten noe som helst flagg. Annet enn menneskehetens.

Kampen mot terrorisme vinnes i hverdagen, i det nære. Verken du eller noen andre vinner kampen mot terrorisme ved å ha fransk flagg i profilbildet. De som er ramma av terroren i Libanon og Paris får det ikke bedre av at du poster «sympatibilder». De har det like jævlig med tapene de har lidd, fullstendig uavhengig av hvilken fasade du trenger å vise.

Kampen mot terrorisme vinnes ved å være og vise det motsatte av terrorisme. Hver dag. Være det motsatte av en terrorist og vise det gjennom handling til de rundt deg. Både kjente og kjære, og totalt ukjente.

Har du gitt en klem til noen du bryr deg om i dag? Hvis ikke er det på høy tid at du gjør det.

Har du takka noen du bryr deg om i dag? Takk dem for at de er der med deg. For deg. Vis dem at du verdsetter dem.

Har du smilt til noen som så litt bedrøva ut i dag? Smilet ditt kan være livredderen for den personen som ikke helt har dagen. Du kan ikke vite om smilet ditt «made my day», men det du vet helt sikkert er at uten smilet ditt, hjelper du absolutt ingenting.

Akseptér annerledeshet, folkens!

Forståelse er den beste måten å bryte ned fordommer og barrierer på. Spør alltid hvorfor. Søk forståelse!

Bekreft din medmennesker. Si det høyt til dem når de gjør noe bra; noe du liker. Vis at du setter pris på det de gjør.

Smil, klem og se. Vi trenger nærhet.

Gjør du dette, inkluderer du. Da viser du omsorg. Da viser du kjærlighet.

Kjærlighet er terrorens kryptonitt!

Kampen mot terrorisme starter blant dine aller nærmeste. Den vinnes blant dine neste. Gevinsten deles av alle.