En flamme, en bekk, et kokende hav. Tilfeldig. Helt aldeles blotta for mønster. Når du bare ser, stirrer tomt på måfå, lar du meg være alene; lar meg søke mønster der det aldri kan finnes. Jeg lar deg meditere mens jeg jobber på spreng. Du elsker flammenes uberegnelig knitring og bølgenes improviserte dans.

– H. J. Ernen

 

Så var det altså dette som er livet; livets essens. Ei lang, hvit plate av keramikk ga deg livets vakreste gave. Du forstod det umiddelbart, for jeg skapte den sterke indre følelsen av genuin glede og lykke. For du skal stole på meg og det jeg kan gi (og gir) deg – her og nå. Se ikke tilbake, jakt ikke på nostalgiens drager når den sanne nytelse er nå. La meg få lov til å servere deg øyeblikkets magi, la meg få lov til å spille på flest mulig mine strenger samtidig.

– san Sène

 

Jeg er alt. Alt jeg vil være, og mer til. Fordi jeg kan være alt også du vil at jeg skal være. Fordi jeg vet hva jeg er, hva essensen av meg er. Så lenge du imøtekommer mer enn intet av hva jeg ønsker, kan jeg lett bøye meg, strekke meg, tøye meg, jøye meg – alt kan jeg være med bare et ørlite snev av imøtekommelse. For hvis du aksepterer at våre verdener kan eksistere sammen samtidig, skjenker du andre den største gaven som er. Friheten.

– Liv S. K. Rafto