Jeg vet jeg har en tivolikropp med for mye bagasje på, jeg vet at det ikke er bra for meg, jeg vet at noen ikke synes det ser vakkert ut og jeg vet hvordan jeg skal endre det. Så hvorfor endrer jeg det ikke da?

God psykisk helse er viktig for meg, og jeg mener bestemt at god psykisk helse er viktigere enn fysisk helse og at god psykisk helse er høyst individuelt definert. Jeg er også overbevist om at god psykisk helse dreier seg om en god balanse mellom god samvittighet, det å få tenke selv og det å føle seg vel.

Jeg har nå snart 35 års erfaring med å leve med og i meg selv. Ingen kan meg bedre enn meg, akkurat som ingen kan deg bedre enn deg. Derfor vet jeg når jeg er lykkelig og føler meg vel. Selvsagt er det hver gang jeg har fått tenke meg fram til ei beslutning helt selv – ei beslutning jeg da har fatta og kan leve ut med god samvittighet.

Nutella Fudge Brownies recipe with Chopped Pecans.
Pecan Nutella-brownies | www.wishesndishes.com

For eksempel har jeg ingen problemer med å gå til nærmeste butikk for å kjøpe lyst polarbrød, en boks med Nutella, sjokolade-is og sjokoladesaus til isen. Hvorfor? Fordi jeg har gått i halvannen måned uten å spise snop og sukkertøy. I denne tida har jeg spist bringebær og blåbær i stedet for – altså naturens eget «snop». I tillegg skulle jeg kose meg med en god film, og ville ha noe snadder attåt filmen.

Selv om jeg vet at lyst brødbakst, nutella, is og sjokoladesaus ikke er bra for meg, vet jeg også at det ikke er så farlig om man spiser det en gang i blant.

Selv om jeg vet at det jeg kjøpte ikke er fysisk bra for kroppen å få i seg, vet jeg også at jeg er glad og lykkelig og at jeg smiler og har det fint med meg selv når jeg koser meg med film og noe digg i tillegg.

Så får tivolikropp med litt ekstra bagasje være tivolikropp med litt ekstra bagasje.

Fuck skjønnhetsidealene, folkens! For du er skjønn når du smiler; når du er lykkelig. Du er skjønn når du spiser en sjokolade eller når du spiser en banan drukna i sjokoladesaus. Du er skjønn fordi du vet at dette ikke er bra for deg, men du gjør det likevel – med god samvittighet – nettopp fordi du vet det ikke er bra for deg. For da begrenser du deg selv.

Styr din egen psykiske helse. Drit i kostholds- og treningsråd. Det er din kropp, dine følelser og din psykiske helse! Du vet hva som må til for å ha balanse!